søndag 10. oktober 2010

Ny dag, nye muligheter!

Brigaden er på beina og klar for en ny dag i den spennende regionen Catalonia. Nå går turen til museet til Spanias og kanskje en av verdens mest kjente kunstnere, Salvador Dali. Dali vokste opp i denne lille byen Figueres nord i Spania og før han døde var han med på å bygge opp sitt eget museum. Bilder kommer av det litt spesielle synet.

Etter museet skal vi ta turen til Europas største festning som ligger på høyden over byen. Denne festningen ble bygd mot Napoleon ble det sagt av reiseleder Moen i går og hadde plass til opp mot 100 000 soldater innefr sine murer. Festningen ble brukt av republikken under borgerkrigen til å ta i mot de mange internasjonale brigadistene som kom grensa fra Frankrike. I de siste dager av borgerkrigen var denne festningen også sete for republikkens regjering.

Mer om hvordan stedene var og bilder kommer senere.

ps: utelivet i Figueres ble forsøkt utforsket av Moen-brødrene og unge Hopsø, men få timers søvn natta i forveien og usedvanlig tamt kveldsliv gjorde det til en tidlig kveld. Servitøren/ryddegutten på The City Arm fortjener ros for godt humør tross en liten sklitakling fra unge Moen.

PerOlav

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar